Hotel Skivehus

Sammenspil mellem nyt og gammelt
Projektbeskrivelse

Renovering af Hotel Skivehus

Beliggenhed

Sønder Boulevard, 7800 Skive

Bygherre

Torvegade Aps

Areal
Årstal
AnlĂŚgssum
Ydelse
Ingeniør
Kontaktperson
Energi klasse

Renovering af Skivehus Hotel i hjertet af Skive sammenførte to meget forskellige bygningsstrukturer til en samlet hotelfacade mod Sønder boulevard. Eksponeret for stort set al trafik gennem byen ligger hotellet godt placeret med üen løbende i baghaven hvor man som gÌst i selskabslokalerne i den gamle del af hotellet har naturen at se pü.  Den nordvendte facade fungerede som flugtvej med udvendig trappe, disse er bevaret men nu skjult bag en zinkfacade der førers fra taget og ned over bygningen og giver den et lukket, fuldendt udtryk. Den gode eksponering er her udnyttet til placering af en reklameskÌrm. Tyngden i bygningens facade er brugt til at differencer vÌrelserne til forskellige kategorier, som suiter eller superior med større vinduespartier øverst hvor udsigten er bedst. Vinduerne i den resterende del af bygningen løber som vertikale bünd forbundet med trÌbeklÌdning.