Det gamle posthus

Ombygning og renovering
Projektbeskrivelse

Ombygning af det gamle posthus

Beliggenhed

Posthustorvet, 7800 Skive

Bygherre
Areal
Årstal
AnlĂŠgssum
Ydelse
IngeniĂžr
Kontaktperson
Energi klasse

Den gule murstensbygning med kobbersÄlbÊnke og klokketÄrn transformeres og udnyttes til restaurant og apotek ud mod torvet, mens gÄrdrummet bliver adgangsvej for 10 lejligheder der her har udvendige altangange. Bygningen har en et spÊndende udtryk med historiske referencer og bland andet restaurantens tilbygning er holdt i samme materialer i sammenhÞrighed med bygningen, dog med et moderne udtryk. SÄledes er tilbygningen, placeret i forlÊngelse af gavlen, udfÞrt i kobber og glas hvilket bÄde inde og ude giver et taktilt udtryk der fungere godt op ad det gamle posthus og i en moderne restaurant.

KÊlderen som tidligere har vÊret anvendt til parkering har en udformning og en lofthÞjde der gÞr det muligt at udnytte rummet til musikskole og en unik koncertsal. Her er fokus pÄ transformation da en sÄdan koncertsal skal kunne bruges til en bred vifte af arrangementer. Transformerende overflader, paneler med en blÞd og en hÄrdside der kan Êndre salens lydmÊssige karakter og tilpasses akustisk og klassisk musik. Der udfÞres tribune imens der pÄ gulvet er tiltÊnkt en fleksibel stol opstilling.