Typehus

klar til opførelse
Projektbeskrivelse

Typehus

Beliggenhed

-

Bygherre

-

Areal
Årstal
Anlægssum

-

Ydelse

Skitsering

Ingeniør

-

Kontaktperson

-

Energi klasse

-

Dagslys, den åbne plan og den fleksible planløsning er de tre overordnede hovedideer som husene er tegnet ud fra. Ved hjælp af helt enkle linjer har vi skabt et hus med et spændende minimalisktisk udtryk. Inden døre udgør det højloftede rum husets samlings punkt. Her er køkken/alrum og stue placeret med god plads til indendørs aktiviteter.

Værelserne er fordelt på hver sin side af alrummet – en voksen- og børneafdeling. Det er muligt at lukke værelses afdelingen fra ved hjælp af glasdøren til alrummet. Køkken/alrummet er centralt placeret med store glaspartier på begge sider af rummet. Det giver optimale forhold for dagslys hele dagen, samtidig med at man har det gennemlyste rum.

Husene er indrettet med et tydeligt indgangsparti i facaden, som leder en videre i huset via en fordelings gang hvor bryggers og værelserne ligger på hver sin side.

Model 149 og 177 har et ekstra bad tilkoblet som også kan fungere som gæstetoilet.

Model 128 er tænkt som en enlig eller pensionistbolig, hvor huset er reduceret med et værelse og bad. Huset har dog stadig det åbne og lyse køkken/alrum som det centrale element.

Husene skiller sig ud ved den åbne plan – hvor alrummet åbner sig op mod omgivelserne ved hjælp af den skrå væg der løber på tværs i bygningen. Dermed får man både åbnet rummet og skabt en rumlig detalje der giver rig mulighed for at indrette huset på flere forskellige måder. Det åbne rum bryder samtidig også facaden op, og danner et tilbagetrukket element i facaden, der giver et overdækket areal på begge sider af køkken/alrummet.

Arkitekturen og placeringen af de enkelte rum gør det nemt at udvide huset, så det tilgodeser varierende behov. Alle husene rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse.